Om Nestlé Health Science

people

Nestlé Health Science (NHSc) grundades år 2011 och är en global ledare inom näringslära med ambitionen att utveckla produkter och behandlingar för att uppnå och bibehålla en god hälsa. Vi erbjuder en omfattande portfölj av vetenskapligt utvecklade produkter inom medicinsk nutrition, kosttillskott och hälsosamma livsmedel.

NHSc har sitt huvudkontor i Schweiz och vi har mer än 5 000 anställda runt om i världen och verksamheter i 66 länder.

Ungefär hälften av vår verksamhet utgörs av medicinsk nutrition (produkter som är tillgängliga via vårdgivare) och andra hälften utgörs av kosttillskott och hälsosamma livsmedel. Vårt breda produktsortiment riktar sig till såväl spädbarn som samhällets äldsta medborgare, och är avsett för både personer som vill förbättra sin fysik, och de som behöver specialanpassad nutrition på grund av sjukdomar.

Vår portfölj inom medicinsk nutrition inkluderar produkter och tjänster som rekommenderas av hälso- och sjukvårdspersonal till patienter med specifika kostbehov i samband med sjukdomar, sjukdomstillstånd eller vid särskilda utmaningar i livet. Dessa produkter används främst inom hälso- och sjukvårdssektorn– såsom sjukhus, äldreboenden, korttidsboenden och hemsjukvård – och betalas vanligtvis av den offentliga hälso- och sjukvården eller subventioneras av staten. Den nuvarande portföljen är inriktad på pediatrisk vård, livsmedelsallergier, sjukvård för vuxna och äldre samt akutsjukvård.

Dagens konsumenter blir alltmer hälsomedvetna och pålästa, och söker efter nutritionslösningar som kan hjälpa dem att leva ett hälsosammare liv. Inom området hälsosamma livsmedel kombinerar vi vetenskapligt baserad innovation och global räckvidd för att möte människors ökade intresse för hälsosammare livmedel och kosttillskott. Våra produkter finns på apotek, i livsmedels- och hälsokostbutiker och inom e-handel. Vi fokuserar på de snabbt växande områdena som hälsosamt åldrande, tillväxt för barn med olika behov, mag- och tarmhälsa samt metabola besvär.

Genom vårt arbete med vetenskapligt utvecklade lösningar och forskning kan vi tillhandahålla nutritionslösningar som gör verklig skillnad i livskvaliteten – för både konsumenter, patienter och vårdgivare. År 2018 öppnades portarna till Nestlé produkt- och teknikcenter (Nestlé Product Technology Center) i Bridgewater, New Jersey. Detta center ökar våra möjligheter att stärka arbetet med att ta fram hälsosamma och viktiga nutritionslösningar.