Om Nestlé Health Science

På Nestlé Health Science tror vi starkt på en sak: att rätt näring kan hjälpa oss alla att må bättre – oavsett var i livet vi befinner oss. Den idén har vi jobbat utifrån sedan vi bildades 2011, från Healthcare Nutrition som var en av verksamheterna inom Nestlé-koncernen.

Eftersom vi är övertygade om att god nutrition är grundläggande för hälsan, är det också väldigt viktigt för oss att våra produkter gör skillnad. Det att betyder de ska ha ett visat värde, både kliniskt och hälsoekonomiskt.

Föregångare i en ny industri

Vi nöjer oss inte med att bara vara duktiga, vi strävar efter att vara föregångare inom vetenskapligt baserade nutritionslösningar. För att uppnå det investerar vi ständigt i forskning och innovation och använder oss av de senaste teknikerna när vi tar fram våra produkter. Ett exempel är forskning på hur näringsämnen kan påverka sjukdomar på cellnivå.

Enkelt uttryckt kan man säga att vi vill utgöra länken mellan livsmedel och läkemedel, med allt från lättillgängliga konsumentprodukter till avancerad medicinsk nutrition. Dagligen hjälper våra nutritionslösningar nästan två och en halv miljon människor att må bättre. Det får oss att må bra.

För global hälsa

Vår ambition om näring och hälsa delar vi med våra kollegor över hela världen. Nestlé Health Science är ett globalt företag med huvudkontor i Vevey, Schweiz. Totalt är vi cirka 5 000 medarbetare som arbetar med våra produkter och forskning.