Hälso- och sjukvårdspersonal

Delar av innehållet på den här webbplatsen är endast tillgängligt för hälso- och sjukvårdspersonal. Vänligen bekräfta om du är sjukvårdspersonal eller patient/anhörig
Nutrition är en viktig del vid kirurgi. Dels kan rätt näring inför operationen minska eventuella problem i samband med ingreppet – och dels kan rätt nutrition förbättra återhämtningen.
Mer än 230 miljoner större kirurgiska ingrepp görs varje år runt om i världen.(1) Efter ingreppet behöver kroppen återhämta sig och det är viktigt att patientens behov av protein och energi är tillfredsställt.
Kliniska studier visar att om man kompletterar kosten med särskilda näringsämnen inför en operation, kan post-operativa komplikationer minskas. Det gäller även när patienten bedöms som välnärd.(3) Vid viss kirurgi kan specialnutrition för att förbättra immunsystemet vara värdefullt, vilket bland annat kan leda till kortare sjukhusvistelse.(4)
Efter en större operation är nutritionen en viktig komponent för att patienten ska kunna återgå till ett normalt liv så snart som möjligt. Därför är det viktigt att säkerställa näringsintaget tidigt efter ingreppet, oavsett om patienten kan äta på egen hand eller behöver sondmatas.(4)
Vi på Nestlé Health Science har lång erfarenhet av individanpassad nutrition före och efter kirurgi.
Delar av innehållet på den här webbplatsen är endast tillgängligt för hälso- och sjukvårdspersonal. Vänligen bekräfta om du är sjukvårdspersonal eller patient/anhörig