Modulen® IBD

Som vårdpersonal kan du beställa produkter snabbt & smidigt i vår webbshop.​ ​

Inget konto än? Kontakta vår kundsupport på CustomerService@se.nestle.com eller ring 020-32 35 00.

Modulen® IBD är ett livsmedel för speciella medicinska ändamål. Näringsmässigt komplett för kostbehandling av Crohns sjukdom. För oralt bruk eller sondmatning. Tillsätt ej mat eller läkemedel om produkten ges via sond. Används på inrådan av läkare eller dietist. Endast lämplig från 5 år.

rosa-rutor-accordion

ModuLife™

ModuLife™ är en innovativ kostbehandling vid Crohns sjukdom som bygger på exklusionsdieten CDED, Crohn’s Disease Exclusion Diet, och partiell enteral nutrition.

prepare-modulen
  1. Börja med att tvätta händerna. Följ doseringsanvisningarna och välj den volym som ska tillredas.
  2. Mät upp vatten och häll i en tillbringare eller shaker.
  3. Använd den medföljande skopan, alternativt en våg, för att mäta upp den önskade mängden pulver.
  4. Tillsätt pulvret till vattnet och rör om eller skaka tills allt har lösts upp.
  5. Efter användning, förvara skopan inuti burken, enligt bilden.

Viktigt: Ändra inte proportionerna. Följ doseringsinstruktion eller rekommendation från hälso- och sjukvårdspersonal.


Smaksättning

Modulen® IBD kan blandas med kallt eller ljummet vatten. Drycken kan även smaksättas med honung, ren kakao (utan tillsatser) eller frukt och bär för goda milkshakes. Kontrollera vilka livsmedel som är tillåtna för respektive fas. I ModuLife™ mobilapp hittar du en uppsjö av recept med Modulen® IBD.


Här laddar du ner produktblad, broschyrer och recept

Dosering med 1 kcal/ml
Energi* Total volym Vatten Antal skopor
125 kcal 125 ml 100 ml 3 skopor (25 g pulver)
250 kcal 250 ml 210 ml 6 skopor (50 g pulver)
500 kcal 500 ml 420 ml 12 skopor (100 g pulver)
750 kcal 750 ml 630 ml 18 skopor (150 g pulver)
1000 kcal 1000 ml 850 ml 24 skopor (200 g pulver)
1250 kcal 1250 ml 1060 ml 30 skopor (250 g pulver)
1500 kcal 1500 ml 1270 ml 36 skopor (300 g pulver)


Dosering med 1.25 kcal/ml
Energi* Total volym Vatten Antal skopor
125 kcal 100 ml 80 ml 3 skopor (25 g pulver)
250 kcal 200 ml 160 ml 6 skopor (50 g pulver)
500 kcal 400 ml 320 ml 12 skopor (100 g pulver)
750 kcal 600 ml 480 ml 18 skopor (150 g pulver)
1000 kcal 800 ml 640 ml 24 skopor (200 g pulver)
1250 kcal 1000 ml 800 ml 30 skopor (250 g pulver)
1500 kcal 1200 ml 960 ml 36 skopor (300 g pulver)


Dosering med 1.5 kcal/ml
Energi* Total volym Vatten Antal skopor
125 kcal 80 ml 60 ml 3 skopor (25 g pulver)
250 kcal 150 ml 125 ml 6 skopor (50 g pulver)
500 kcal 350 ml 250 ml 12 skopor (100 g pulver)
750 kcal 500 ml 375 ml 18 skopor (150 g pulver)
1000 kcal 750 ml 500 ml 24 skopor (200 g pulver)
1250 kcal 850 ml 625 ml 30 skopor (250 g pulver)
1500 kcal 1000 ml 760 ml 36 skopor (300 g pulver)

1 x 400 g

Källsortering: Sortera burk och folie som metall. Sortera lock och skopa som plast.

Oöppnad förpackning förvaras i rumstemperatur och är då hållbar till bäst före-datum. Öppnad förpackning förvaras med förslutet lock på sval och torr plats och ska förbrukas inom fyra veckor.Tillredd produkt förvaras övertäckt och används inom 6 timmar vid förvaring i rumstemperatur eller inom 24 timmar vid förvaring i kylskåp. Serveras med fördel kyld.

Glukossirap, mjölkproteiner, sackaros, mjölkfett, MCT-olja, mineraler (magnesiumklorid, kalciumfosfat, natriumcitrat, kaliumcitrat, kaliumhydroxid, kalciumkarbonat, kaliumklorid, mangansulfat, järnsulfat, zinksulfat, kopparsulfat, natriummolybdat, kromklorid, kaliumjodid, natriumselenat), majsolja, emulgeringsmedel (sojalecitin), vitaminer (C, E, niacin, pantotensyra, B6, tiamin, A, riboflavin, folsyra, K, biotin, D, B12), kolinbitartrat.

Produkten är glutenfri och halal-certifierad.

Obs! Kontrollera alltid informationen på förpackningen innan användning.

  1. Pigneur B et al. J Crohns Colitis. 2019;13(7):846–855.
  2. Borrelli O et al. Clin Gastroenterol Hepatol. 2006;4:744-753.
  3. Afzal NA et al. Aliment Pharmacol Ther. 2004;20(2):167-72.
  4. Afzal NA et al. Dig Dis Sci. 2005;50:1471-5.
  5. Andersson A et al. ESPGHAN Abstract G-P-313. 2017;(64):546.
  6. Bannerjee K et al. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2004;38(3):270-275.
  7. Beattie RM et al. Aliment Pharmacol Ther. 1994;8(6):609-615.
  8. Beattie RM et al. Clin Endocrinol. 1998;49(4):483-489.
  9. Beattie RM et al. Arch Dis Child. 2006;91(5):426-432.
  10. Berni CR et al. Dig Liver Dis. 2006;38:381-387.
  11. Buchanan E et al. Aliment Pharmacol Ther. 2009;30(5):501-507.
  12. Cameron FL et al. Aliment Pharmacol Ther. 2013;37(6):622-629.
  13. Critch J et al. JPGN. 2012. 54:298-305.
  14. Day AS et al. J Gastroenterol Hepatol. 2006;21:1609-1614.
  15. Fell JM et al. Aliment Pharmacol Ther. 2000;14:201-209.
  16. Gavin J et al. J Hum Nutr Diet. 2005;18:337-342.
  17. Hartman C et al. Isr Med Assoc J. 2008;10:503-507.
  18. Lionetti P et al. J Parenter Enteral Nutr. 2005;29:S173-S175.
  19. Logan M et al. ESPGHAN Abstract G-P-283 2017;(64):506.
  20. Moriczi M. et al. Nutrients 2020;12:1012.
  21. Navas L et al. An Pediatr (Barc). 2008;69:506-514.
  22. Navas-López VM et al. An Pediatr (Barc). 2015;83(1):47-54.
  23. Phylactos AC et al. Acta Pediatr. 2001;90:883-888.
  24. Pigneur B et al. Gastroenterology. May 2021;72(Supplement 1):43-44.
  25. Ramirez S et al. Gastroenterol Clin Biol. 2005;29:A37.
  26. Rubio B et al. Aliment Pharmacol Ther. 2011;33:1332-1339.
  27. Werkstetter KJ et al. Annals of Nutrition and Metabolism. 2013;63:10-16.