Detta material är endast tillgängligt för vårdpersonal
och du kan komma att omdirigeras.


Är du vårdpersonal?
Detta material är endast tillgängligt för vårdpersonal.
Du kommer nu att skickas vidare till vår startsida.
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.
2.0+fibre

Resource® 2.0+fibre

Energirik näringsdryck med protein och prebiotiska fiber

Här laddar du ner produktblad och recept 

Resource® 2.0+fibre är en näringsmässigt komplett näringsdryck med högt energiinnehåll (2 kcal/ml). Den innehåller en blandning av prebiotiska fiber, 50 % FOS och 50 % GOS som i studier har visats bidra till att bygga upp en god bakteriebalans i tarmen1,2 samt hjälpa till att minska risken för infektioner, diarré och förstoppning.3,4

 

Resource® 2.0+Fibre kan förskrivas till barn under 16 år på livsmedelsanvisning.

Indikationer

Resource® 2.0+fibre är avsedd för kostbehandling av patienter med malnutrition eller vid risk för malnutrition. Även lämplig vid t.ex. Crohns sjukdom. Ett bra val för undernärda patienter som har svårt att äta och dricka stora volymer, t.ex. vid cancer,5 KOL6, geriatriska nutritionsproblem5 eller hjärtsvikt.6 Intas lämpligen som mellanmål och gärna fördelat i små portioner under dagen. Drycken kan även användas i samband med vätskerestriktion.

Användning

Resource® 2.0+fibre är ett livsmedel för speciella medicinska ändamål. Används på inrådan av läkare eller dietist. Drycken är lämplig för vuxna och barn över 3 år. För oralt bruk eller sondnäring. Tillsätt ej annan mat eller läkemedel om produkten används som sondnäring.

 

Flaskan skakas före användning. Serveras med fördel kyld. Kan frysas till glass.

 

Resource® 2.0+fibre Mild Vaniljsmak har en så pass mild och neutral smak att den även kan användas i viss matlagning.

 

Dosering

1–3 flaskor per dag för vuxna som kosttillägg eller som enda näringskälla enligt rekommendation från läkare eller dietist.

Smaker

Aprikos, Choklad, Jordgubb, Kaffe, Mild Vanilj och Skogsbär.

Förpackning

4 x 200 ml.

Förvaring

Oöppnad förpackning förvaras i rumstemperatur. Öppnad förpackning ska förvaras återförsluten i kylskåp och användas inom 24 timmar. Dryck som hällts upp ur förpackningen ska täckas väl och konsumeras inom 6 timmar vid förvaring i rumstemperatur. Produkten är UHT-behandlad och har förpackats i en skyddande atmosfär.

Ingredienser

Vatten, glukossirap, mjölkprotein, vegetabilisk olja (raps), fiber [galaktooligosackarider (innehåller mjölk), fruktooligosackarider], sackaros*, mineraler (natriumcitrat, kaliumcitrat, kaliumklorid, magnesiumoxid, magnesiumcitrat, järnsulfat, natriumklorid, zinksulfat, kalciumcitrat, mangansulfat, kopparsulfat, natriumfluorid, kromklorid, natriummolybdat, kaliumjodid, natriumselenat), emulgeringsmedel (E472e, E471), vitaminer (C, E, niacin, pantotensyra, B6, tiamin, riboflavin, A, folsyra, K, biotin, D), surhetsreglerande medel (E330, E525), stabiliseringsmedel (E418) arom, färgämnen**.

 

Ordningen i ingredienslistan varierar något mellan smakerna.

 

* Mild vaniljsmak innehåller ej sackaros
** Färgämnen per smak:
Aprikos: E120 och betakaroten
Jordgubb: E120
Skogsbär: E120
Kaffe: E150C, rökarom Mild Vanilj innehåller sötningsmedel (acesulfam K)

 

Kontrollera alltid informationen på förpackningen innan användning.
Halal-certifierad.

BESTÄLL ONLINE

Som vårdpersonal kan du beställa produkter snabbt & smidigt i vår webbshop.

 

Inget konto än?
Kontakta vår kundsupport på CustomerService@se.nestle.com eller ring 020-32 35 00.

Gå till webbshop

Referenser:

1. Slavin. Fiber an prebiotics: Mechanisms and Health Benefits. Nutrients 2013, 5, 1417–1435.

2. Buigues et al. (2016) Effect of prebiotic Formulation on Fraility Syndrome: A Randomized, Double.Blind Clinical Trial. Int. J. Mol. Sci. (2016) 17.

3. Spapen et al. Soluble fibre reduces the incidence of diarrhea in septic patients receiving total nutrition: a prospective, double-blind, randomized and controlled trial. 2001; 20(4):301–305.

4. Karlsson et al. (2009). Geriatrics II. Clinical Nutrition Supplements. 4, 45 (2009).

5. Ricardi et al. (2013).Oral nutritional supplements intake and nutritional status among inpatients admitted in a tertiary hospital. Nutr Hosp. 28(4):1357-1360.

6. Stratton & Elia (2007). A review of reviews: A new look at the evidence for oral nutritional supplements in clinical practice. Clinical Nutrition Supplements. 2, 5–23.

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT
Resource<sup>®</sup> Protein
Resource® Protein
Läs mer
Resource<sup>®</sup> 2.0
Resource® 2.0
Läs mer
Resource<sup>®</sup> Komplett Näring
Resource® Komplett Näring
Läs mer
Resource<sup>®</sup> 2.5 Compact
Resource® 2.5 Compact
Läs mer
Resource<sup>®</sup> 2.5 Fibre Compact
Resource® 2.5 Fibre Compact
Läs mer
Resource<sup>®</sup> Senior Activ
Resource® Senior Activ
Läs mer
Resource<sup>®</sup> Addera Plus
Resource® Addera Plus
Läs mer
Resource<sup>®</sup> Soup
Resource® Soup
Läs mer
Resource<sup>®</sup> Diabet
Resource® Diabet
Läs mer
Resource<sup>®</sup> Instant Protein
Resource® Instant Protein
Läs mer
Resource<sup>®</sup> Complete
Resource® Complete
Läs mer
Resource<sup>®</sup> Energipulver
Resource® Energipulver
Läs mer
Resource<sup>®</sup> aktiva
Resource® aktiva
Läs mer
Resource<sup>®</sup> Preload
Resource® Preload
Läs mer