Detta material är endast tillgängligt för vårdpersonal
och du kan komma att omdirigeras.


Är du vårdpersonal?
Detta material är endast tillgängligt för vårdpersonal.
Du kommer nu att skickas vidare till vår startsida.
The following content is restricted for consumers only.
You will be redirected.

Anafylaktisk chock – symtom på mjölkproteinallergi

Anafylaxi: medicinsk personal går in i akutrummet

Anafylaktisk chock är en allvarlig, omedelbar allergisk reaktion som kan påverka många organsystem. Det är ett allvarligt och potentiellt livshotande symptom.

En mycket allvarlig anafylaktisk chock kan leda till att barnet får trängre luftvägar, svullnader och blodtrycksfall som gör det svårt att andas. Anafylaktiska chocker kan drabba barn i alla åldrar och även om de är sällsynta hos spädbarn så förekommer de.Kan det vara mjölkproteinallergi?

En allergisk reaktion mot livsmedel, till exempel mjölkproteinallergi är en av de vanligaste orsakerna till en anafylaktisk chock hos småbarn. Andra orsaker kan vara känslighet mot insektsbett, läkemedel eller latex. Symptomen kan uppkomma plötsligt och snabbt förvärras.Om du misstänker att ditt barn haft en anafylaktisk chock ska du kontakta sjukvården och omedelbart ta barnet till sjukhus.

Kan det vara komjölksproteinallergi?

Genom att svara på några enkla frågor i symtomtestet kan du hjälpa läkaren att avgöra om ditt barn har komjölksproteinallergi.Symtomtest

Var förberedd inför läkarbesöket

Läkaren kommer att undersöka ditt barn och fråga om du noterat några symtom. Om allergi misstänks kan din läkare göra olika tester för att ställa en diagnos.

Mer information om hur läkaren ställer diagnos


Symtomdagbok